Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mihály Ildikó: A műköröm építés alapjai

Mihály Ildikó: A műköröm építés alapjai

A műköröm építést diagnosztizálással kezdjük, ami szemrevételezéssel, tapintással és kikérdezéssel történik, egy laza csevegés keretében. Ha nincs kizáró körülmény, akkor elkezdhetjük a munkát a lehetséges befolyásoló körülmény figyelembe vételével, ami leggyakrabban lehetséges cukorbetegség, vérzékenység, ortopédiai elváltozások… stb

 

tanácsok műköröm építéshez
 
Eszköz és kézfertőtlenítő behatási idejét szigorúan kivárva, bőrfeltolással és a természetes körömlemezen letapadt bőr felkaparásával kezdem a műveletet, majd a természetes körömlemez teljes hosszát lerövidítem, 180-as reszelővel  mattítom a felületet.
 
 
Mattítás után, a lehetséges kisebb vérzést elkerülve, helyes ollófogással levágom a munkaterületembe bele logó bőrt.
 
A körömlemez fertőtlenítéséhez Wipe Off-ot használok, aminek, vízelvonó és zsírtalanító hatása van, utána vékony rétegben felviszem a savmentes primert, ami a jó tapadást segíti.
 
   
Felhelyezem a sablont, az építendő formának megfelelően, én esetemben egyenesen, szükség szerint kivágom a sablonon a mélyítést, hogy résmentes legyen.
 
3in1 zselét használok az alaphoz, ezért nincs szükségem semmi más összekötő anyagra a természetes körömlemez és a zselé közé. Vékony rétegben felviszem, és fokozott figyelmet fordítok a meghosszabbított részre, hogy már a formának megfelelően legyen az anyagom a sablonon, meg hogy a TK és sablon találkozásánál is elegendő anyag legyen.
 
Köttetem az alapomat, ami lámpánként és anyagonként eltérhet, Uv lámpában kb. 2-3 perc, led lámpában max 1 percig, de mindig érdemes a lámpa és az anyag vásárlásnál rákérdezni hogy mennyi a javasolt, azon felül saját tapasztalat és gyakorlat lesz a mérvadó.
   
 
Köttetés után felviszem vékonyan a körömágy hosszabbító zselét a TK-re, utána felviszem a mosolyvonal magasságában is, és szép átmenetet képezek a felületen, ezután alaposan kitörlöm a mosolyvonalat tiszta ecsettel. Nagyon fontos hogy a körömágy hosszabbító zselét csak olyan vastagon használom hogy a funkcióját betöltse:
  • eltakarja a természetes mosolyvonalat
  • meghosszabbítja a körömágyat
  • ezáltal a kéz esztétikusabbá tételére használjuk
Köttetem, majd  Builder Pink zselével megemelem az épített körömágyi részt, utána fixálom, majd a kívánt formára megreszelem a mosolyvonalat.
 
Köttetés után felviszem a fehér építőzselét, figyelek, hogy a sarokpontoknál is maximálisan legyen ott anyag, és újra köttetem.
 
Ha már kész vagyok az építő fázissal, 100-as reszelővel kezdem a formálást, elsősorban a hossz kialakítását, majd az alsó és oldalsó párhuzamokat alakítom ki, utána óvatosan körbe a felső bőrredőknél, vigyázva a vendég bőrére, majd a felületi reszelést végzem el.
 
 
Lecserélem az erős reszelőmet egy lágyabbra, azaz agy 150/180-ra, és a teljes reszelési sorrendet újra végigcsinálom, lefinomítom és készre reszelem.
 
Bufferrel finomítom az éleket meg a felületet, alaposan portalanítok (szükség esetén kézmosásra utasítom a vendéget!
 
Igény szerint felületi díszítést készítek, megszámlálhatatlan technika és díszítő anyag áll a rendelkezésemre,de végeredményben úgy ítélem meg, hogy egy technikailag jól megépített , szemet gyönyörködtető francia körmöt nem szükséges túldíszíteni, pár swarovskival lefinomítom… végül fixálás mentes fényzselét használok.
 
A köröm körüli bőrt cutikula olajjal ápolom, igény szerint bőrének megfelelő kézkrémmel kényeztetem a vendéget.
 
műköröm építés swarovski kővel
  
 
Az oldal tetejére